Islanda va anunta un plan de redresare economica in valoare de sase miliarde dolari

0
1887

Islanda va anunta masuri de urgenta de sase miliarde de dolari, derulate cu ajutorul Fondului Monetar International (FMI) si sustinute de mai multe banci centrale, pentru restabilirea echilibrului economic al tarii, dupa prabusirea recenta a sistemului bancar, potrivit NewsIn care citeaza Financial Times. Surse apropiate situatiei au anuntat ca FMI va contribui cu aproximativ un miliard de dolari, in timp ce restul sumei va fi acoperita de bancile centrale ale tarilor nordice si de catre banca centrala a Japoniei.

Ajutorul international pe care Islanda il va primi din partea Japoniei si a tarilor nordice a fost conditionat de obtinerea sprijinului FMI, conform acelorasi surse.

In ultima saptamana, guvernul islandez a purtat negocieri cu reprezentantii FMI, asupra conditiilor impuse de Fond in sectorul bancar, fiscal, monetar si asupra dobanzii cheie. In sectorul bancar, reprezentantii FMI au cerut garantii de restructurare si de revizuire a legislatiei, pentru a alinia Islanda normelor bancare internationale, precum si un raport amanuntit despre cauzele care au declansat criza financiara.
Islanda va anunta un plan de redresare economica in valoare de sase miliarde dolari

Lasă un răspuns