Islanda vrea in Uniunea Europeana

0
1845

Islanda a depus vineri candidatura la aderarea la Uniunea Europeană, pe lângă preşedinţia suedeză a Uniunii şi Comisia Europeană. În prealabil, Parlamentul islandez a votat favorabil, relatează AFP.

"Candidatura a fost depusă la guvernul suedez. Ambasadorul islandez la Stockholm s-a întâlnit vineri cu secretarul permanent al Ministerului suedez de Externe şi i-a prezentat candidatura", a spus Ministerul islandez de Externe.

"În acelaşi timp, ambasadorul islandez la UE a prezentat candidatura la CE".

Parlamentul islandez a aprobat încă de joi începerea negocierilor pentru aderarea la UE, deoarece economia ţării s-a prăbuşit din cauza crizei economice.

Aderarea Islandei va fi supusă unui referendum la încheierea negocierilor cu UE.

Guvernul speră într-o aderare în 2012

Islanda vrea in Uniunea Europeana Islanda a depus vineri candidatura la aderarea la Uniunea Europeana, pe langa presedintia suedeza a Uniunii si Comisia Europeana. In prealabil, Parlamentul islandez a votat favorabil, relateaza AFP. document.getElementById(‘article_files’).className = ”; "Candidatura ... Islanda vrea in Uniunea Europeana

Vezi stirea local

Islanda si-a depus oficial candidatura la UEINFORMATIA.RO(AmosNews)

Islanda si-a depus oficial candidatura la UE Islanda si-a depus astazi candidatura de aderare la UE. Documentul a fost inaintat presedintiei suedeze a Uniunii si Comisiei Europene, dupa votul favorabil din Parlamentul islandez. "Candidatura a fost depusa la guvernul suedez. Ambasadorul islandez la ...

Vezi stirea local

Lasă un răspuns