Islanda vrea în Uniunea Europeană

0
1985

Noul guvern islandez a decis ieri să lanseze cât mai repede posibil procedura de aderare la Uniunea Europeană. Astfel, o rezoluţie va fi propusă Parlamentului, chiar în această saptămână.

0-30079-001.jpgJohanna Sigurdardottir, premierul Islandei, a declarat că cererea de aderare va fi trimisă Uniunii Europene până cel târziu în luna iulie.

Cu toate acestea, există diferenţe de opinie privind aderarea chiar în cadrul membrilor guvernului. Astfel, social-democraţii susţin aderarea, în timp ce verzii o resping. În final, aderarea Islandei la Uniunea Europeană ar putea fi decisă prin referendum.

Scopul intrării acesteia sub umbrela europeană este acela de a a reechilibra bugetul de stat până în 2013.

De asemenea, guvernul intenţionează să pună în aplicare un plan ambiţios de creare de noi locuri de muncă "pentru a restabili poziţia Islandei printre ţările cele mai energice şi competitive din lume până în 2020", a declarat Johanna Sigurdardottir.

Vezi stirea local

Islanda schimba strategia si se indreapta spre BruxellesGardianul

Islanda schimba strategia si se indreapta spre Bruxelles Noul guvern islandez a decis sa lanseze cat mai repede procesul de aderare la Uniunea Europeana, prin sesizarea Parlamentului, relateaza AFP si Mediafax. ‘O rezolutie va fi propusa in curand in Parlament, dupa prima sa reuniune, vinerea viitoare ...

Vezi stirea local

Islanda vrea in UEAzi

Islanda vrea in UE Islanda vrea in UE Noul Guvern islandez a decis sa lanseze cat mai repede procesul de aderare la Uniunea Europeana, prin sesizarea Parlamentului zilele urmatoare, a anuntat prim-ministrul Johanna Sigurdardottir, in timpul unei conferinte de presa. ‘Insistam ca o cerere de aderare ...

Vezi stirea local

Lasă un răspuns