Islanda vrea sa inchida piata muncii pentru romani

12
3571

Islanda planuieste sa restrictioneze, pana la 1 ianuarie 2009, accesul pe piata muncii pentru romani si bulgari, scrie Iceland Review Online.

Autoritatile din Islanda intentioneaza sa recurga la perioada de tranzitie, privind libera circulatie a fortei de munca pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, a declarat ministrul pentru Servicii Sociale, Magnus Stefansson.

Astfel, de la 1 ianuarie 2007, cand cele doua tari vor adera la UE, muncitorii din Romania si Bulgaria vor avea nevoie de permise de munca pentru a lucra in Islanda.

Masurile restrictive sunt valabile pe o perioada de doi ani, pana la 1 ianuarie 2009.

Islanda nu este tara membra a Uniunii Europene. Aceasta tara face parte, insa, din Spatiul Economic European si din spatiul Schengen.

sursa : Hotnews.ro


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

12 COMENTARII

 1. va rog daca puteti sa imi spuneti si mie cum pot lua legatura cu un roman din islanda.va rog mult ajutati-ma.va multumesc

 2. Salutari!
  ma aflu de mai bine de un an in Germania, inainte de asta am lucrat in Elvetia, Grecia samd. Din pacate nu sunt tare in engleza, de aceea as dori mult sa iau legatura cu români din Islanda, pentru a avea o apreciere privind sansele mele de a gasi acolo de munca. Sunt indatorat in avans tuturor celor care imi vor raspunde!

 3. @Iulia Ungureanu
  Daca nu e prea tzu, poti lua legatura cu mine.Eu sunt stabilita in Islanda si as putea sa-ti dau cateva informatii despre ce iti doresti tu sa afli.
  ID yahoo:lore_niko

 4. Am 54 de ani, sunt ofiter de marina si m-ar interesa daca as putea gasi un job acolo. Ma intereseaza doar o viza temporara, pentru o perioada de cativa ani, cu posibilitatea de a lucra in acest domeniu. Pentru cei de varsta mea e mai dificil in tara. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

 5. buna asi vrea si eu o informatie despre islanda dela romani care se afla acolo
  sant interesat daca se gaseste de munca
  constructi adica renovari sau agricultura aidiul meu este cantea.cristian Poate ma ajuta cineva poop la tota lumea

 6. Buna!Sunt de ca-ti-va ani in Españia cu sotia si fetita mea de 7 ani.sunt cofetar de meserie dar am lucrat 8 ani in grecia intr-un restaurant ajutor de bucatar…Nu vorbesc engleza;:doar Españiola si Greaca.Aici i-mi castig viata vopsind vre-un apartament sau vre-un magazin cand este!!??VA ROG MULT daca cine-va ma-r putea ajuta cu ceva de munca in Island.VA MULTUMESC!Emeilul meu este:nicocoman@hotmail.es salutari!!

 7. ma numesc olteanu stefan 52 ani doresc detalii despre posibilitatatea unui contract de munca in islanda in domeniul sportiv. Sunt antrenor de tir sportiv. Daca se poate sa fiu contactat de Iulia Ungureanu pt ca am inteles ca locuieste in islanda. Multumesc

Lasă un răspuns