Ultimele informații din Islanda arată că au fost testate pentru coronavirus 22.195 persoane, adică 6% din populație. 1.364 dintre ele au fost găsite pozitiv, iar patru au murit.

Cu 1300 de cazuri la o populație de 365.000 de locuitori, insula scandinavă are cea mai mare rată de infectare din lume.

Statisticile indică un coșmar. Însă realitatea este cu totul alta, scrie The Telegraph.

Străzile luminate de soarele primăverii nu sunt pustii ca în Italia, Spania sau majoritatea celorlalte țări din Europa. Cafenelele, restaurantele și magazinele sunt deschise și pline. Școlile au rămas deschise, iar călătoriile sunt nestingherite. Inclusiv turiștii străini sunt bineveniți.

Motivul acestui contrast dintre cifrele mari de persoane infectate și atmosfera relaxată de pe străzi este că guvernul de la Reikjavik practică cea mai agresivă campanie de testare a populației din întreaga lume.

Islanda a testat de cinci ori mai multe persoane decât Coreea de Sud (raportat la populație) – țara considerată un model de reacție în fața epidemiei de COVID-19 – și de 30 de ori mai multe decât Marea Britanie.

mai mult la  deschide.md

Lasă un răspuns