ISLANDA 🇮🇸 Stabilită la Reykjavik de 14 ani, Felicia Pralea vorbeşte despre măsurile luate de autorităţile islandeze în lupta împotriva SARS-CoV-2, cum au reacţionat cetăţenii şi cum se descurcă românii care muncesc acolo.

Islanda mai are doar 56 de cazuri active de COVID-19. Din cei 1.799 de oameni infectaţi, 1.733 au fost vindecaţi şi doar 10 au murit. În ultimele 6 zile, au mai fost descoperite doar două cazuri de coronavirus.

Felicia Pralea este o braşoveancă în vârstă de 36 de ani care s-a mutat în Islanda în urmă cu 14 ani şi a trăit „miracolul islandez” la faţa locului.

Ea are un cabinet de traduceri din islandeză în română şi din islandeză în engleză şi îi ajută pe românii stabiliţi în insula din nordul Europei.

S-pus accentul pe protecția cetățenilor şi pe sănătatea mintală a oamenilor. Din acest motiv, nici nu s-au luat măsuri stricte ca în alte ţări, unde nu aveai voie să ieşi din casă. Oamenii au avut voie să se plimbe, dar cu condiţia să păstreze o distanţă între ei. Nici nu s-a pus în discuţie să ieşi din casă cu o declaraţie pe proprie răspundere, aşa cum s-a întâmplat în România. S-au închis doar restaurantele, barurile, piscinele, frizeriile.

Citeşte întreaga ştire: O româncă din Islanda povesteşte cum au reuşit nordicii să elimine aproape complet coronavirusul: “Autoritățile au pus accent pe sănătatea mintală a oamenilor”

 

 

 


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns