Particule radioactive minuscule despre care se crede ca ar proveni de la Fukushima, depistate in Islanda

0
2260


Particule radioactive minuscule despre care se crede ca ar proveni de la centrala nucleara Fukushima din Japonia au fost detectate marti deasupra Islandei, anunta Reuters, citand surse diplomatice. Sursele citate au dat, insa, asigurari ca nivelul radiatiilor este extrem de scazut si nu reprezinta niciun fel de pericol pentru oameni.

Islanda este prima tara europeana unde sunt detectate particule radioactive despre care se crede ca provin de la Fukushima.

Si Departamentul pentru Energie si Agentia pentru Protectia Mediului din SUA au confirmat, la sfarsitul saptamanii trecuta, ca particule radioactive "minuscule" au fost descoperite in zona Californiei.

Daca in alte tari particulele radioactive din Japonia au ajuns intr-o concentratie nesemnificatiba, organismul de supraveghere nucleara al ONU a raportat, luni, "niveluri ridicate de radioactivitate" in zona centralei de la Fukushima.

Prin comparatie, in anul 1986, particulele radioactive rezultate in urma dezastrului nuclear de la Cernobil au traversat globul si au ajuns pana pe coastele Statelor Unite, la 10 zile dupa accident.

Particule radioactive minuscule despre care se crede ca ar proveni de la Fukushima, depistate in Islanda

….  


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns