Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România

0
1711

Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România

Oamenii de afaceri islandezi ar fi interesaţi de construcţii, bănci, industrie alimentară Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România Preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, împreună cu 15 investitori, intenţionează să vină în România, la începutul toamnei, pentru a extinde relaţiile comerciale între cele două state, transmite corespondentul Mediafax. „Am plănuit să vin în România luna viitoare (iunie – n. red.) dar, din cauza situaţiei actuale, am amânat vizita.

În ultimii cinci-şase ani am pătruns în ţările Europei Centrale şi de Est şi am dezvoltat legături cu ţări ca România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Ucraina“, a spus Grimsson, vineri, la primirea unei delegaţii de jurnalişti din România, Bulgaria şi Serbia, la reşedinţa sa din Rehkjavik. Preşedintele a precizat că există o cooperare dinamică în relaţia cu România, pe care doreşte să o extindă şi să o dezvolte având în vedere experienţa Islandei în anumite domenii. Jonas Tryggvason, vicepreşedinte executiv pentru zona Europa Centrală şi de Est şi Asia al companiei farmaceutice Actavis, care în 2006 a cumpărat, cu 147,5 milioane de euro, societatea Sindan, singurul producător de produse oncologice din România, a declarat că oamenii de afaceri islandezi ar fi interesaţi să dezvolte business-uri în domeniul construcţiilor, în sectorul bancar, fonduri mutuale, dar şi privind tehnologia procesării alimentare. În Islanda trăiesc aproximativ trei mii de români, iar majoritatea lor lucrează în sectorul construcţiilor şi în industria hotelieră.

România nu este reprezentată printr-o ambasadă sau consulat în Islanda, motiv pentru care românii îşi pot exercita dreptul de vot în capitala Danemarcei, Copenhaga.

sursa : Gandul.info

Lasă un răspuns