Furia lui Thor

0
2757

Dupa ce tatal sau a fost implicat in cel mai mare scandal din mediul de business islandez, Thor Bjorgolfsson a plecat “in lume” pentru a reabilita numele familiei sale. In mai putin de un deceniu a facut primul miliard de euro, si-a pastrat statutul de singurul miliardar islandez din topul Forbes si este unul dintre cei mai respectati tineri antreprenori nordici.

Pentru ca Islanda a fost un stat prea mic pentru ambitiile sale, iar scandalul economic in care a fost implicat tatal sau prea mare pentru un stat atat de mic, Thor si-a facut averea in Rusia, Statele Unite si alte tari din estul Europei, inainte sa se intoarca “triumfator” acasa. Islandezul a detinut la un moment dat un pachet de actiuni la operatorul de telefonie mobila Mobifon si are in prezent investitii de real estate pe piata romaneasca.

Prima investitie importanta din Islanda a venit mai tarziu, cand Thor era deja milionar in dolari, si a fost o mutare de imagine: a cumparat pachetul majoritar al celei mai vechi banci islandeze, Landsbanki, si si-a numit tatal presedinte al grupului.

articol complet la : Bloginvest

Lasă un răspuns