Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda este un semnal foarte bun pentru Romania

0
1792

Decizia Guvernului Islandei de liberalizare totală a pieţei muncii pentru cetăţenii români este un semnal foarte bun, având în vedere că şi alte state europene ar putea ridica restricţiile de acest fel, a declarat, joi, ministrul Muncii Sulfina Barbu. ‘Este un semnal foarte bun pentru România, având în vedere că noi dorim şi milităm ca restricţiile pe piaţa muncii să fie ridicate şi de către celelalte state’, a spus ministrul Muncii.

În continuare, Sulfina Barbu şi-a exprimat convingerea că ridicarea restricţiilor va fi urmată de apariţia şi a unor oferte de muncă pentru cetăţenii români.

‘Noi ne dorim ca să crească ofertele de muncă în primul rând în România’, a subliniat Sulfina Barbu

Aceasta a arătat că rezultatele modificărilor aduse la Codul Muncii sunt ‘bune’: peste 1 milion de noi contracte de muncă şi 6,3 milioane pe contracte de muncă active, la sfârşitul lunii octombrie.

‘Ne dorim ca acest trend pozitiv să se menţină’, a spus în încheiere ministrul Muncii.

În prezent, 10 sate ale Uniunii Europene continuă să menţină restricţii impuse muncitorilor din România şi Bulgaria. Este vorba despre Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda. Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care recomandă statelor membre UE să anuleze, începând din 2012, restricţiile impuse pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor. AGERPRES

 

… 

Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda este un semnal foarte bun pentru Romania


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns