Sursa de ENERGIE INEPUIZABILA care ar putea alimenta intreg continentul. Cercetatorii islandezi au facut anuntul uimitor

0
1926


Cercetătorii islandezi au venit cu un anunţ care aduce optimism în rândul ţărilor atât de dependente de combustibilii fosili. Aceştia au descoperit o modalitate prin care pot capta energia direct din interiorul vulcanilor.

În urmă cu 5 ani, ei au descoperit un rezervor subteran de apă ce avea o temperatură atât de ridicată încât cercetătorii au considerat că aceasta avea o altă stare a materiei în afară de solidă, lichidp sau gazoasă.

Ei au numit apa "supercritică" – aflându-se la graniţa dintre lichid şi gazos.

Cercetătorii islandezi au ajuns la concluzia că apa supercritică se află în apropierea "centrului de foc" al vulcanilor.

Descoperirea acestei surse de energie ar putea schimba lumea, pentru că din apa "supercritică" ar putea fi extrasă de zeci de ori mai multă energie, decât în cazul apei încălzite în mod clasic.

Dacă proiectul de extragere a apei supercritice din interiorul vulcanilor va deveni realitate, atunci Islanda va deveni "centrala energetică" a întregii Europe.

Sursa de ENERGIE INEPUIZABILA care ar putea alimenta intreg continentul. Cercetatorii islandezi au facut anuntul uimitor


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns