Fiecare islandez primeşte o sumă din noua monedă virtuală locală: Auroracoin

0
1970

Fiecare islandez va primi 31,8 Auroracoins, o monedă virtuală făcută după modelul Litecoin, folosind acelaşi cod sursa. Ele vor fi oferite pe 25 martie 2014, potrivit "Bitcoin Magazine".

330.000 de islandezi vor putea avea acces la aceşti bani cu ajutorul unui buletin. Ei vor putea folosi moneda în viaţa lor de zi cu zi, dacă aceasta va şi valora ceva pe o piaţă în continuă volatilitate.

De ce se lansează o monedă virtuală pentru fiecare islandez?

Deşi nu este oficială, nu este venită de la guvern, moneda răspunde unor nevoi privind viitorul financiar al ţării. Acum cinci ani, pe fondul crizei care a lovit ţara nordică, a existat un control strâns al monedelor, care expiră în câteva luni. Dar islandezii vor să se folosească de lucrul la care sunt pe locul 1 în lume: penetrarea internetului – 96% din islandezi au acces la internet.

De asemenea, dezvoltatorii sunt încurajaţi să dezvolte platforma pentru tranzacţionarea monedei. Momentan doar cei care folosesc Windows vor avea acces la un portofel virtual pe desktop, a explicat Baldur Friggjar Odinsson.

În plus, menţionează creatorii, e o soluţie mai bună antiinflaţie, pentru că nu poţi printa bani la nesfârşit. Cu ocazia "invaziei" de auroracoin, islandezii vor avea 50% din numărul total de monede virtuale care vor fi eliberate, restul urmând a fi făcut prin minare şi tranzacţionare.

Mai multe detalii puteţi afla de pe site-ul oficial al Auroracoin.

mai mult la : 

Fiecare islandez primeşte o sumă din noua monedă virtuală locală: Auroracoin

Lasă un răspuns