Descoperire în Islanda. Sursa de energie inepuizabilă care ar putea alimenta întreg continentul

0
1931

Oamenii de stiinta din Islanda au incheiat cu succes un experiment prin care au reusit sa capteze energie direct din interiorul vulcanilor, noteaza

In 2009, cercetatorii islandezi au facut o descoperire uimitoare. Au gasit un rezervor subteran de apa cu o temperatura atat de ridicata, incat oamenii de stiinta au considerat ca aceasta se afla intr-o a patra stare a materiei, pe langa cea lichida, solida si gazoasa.

Aceasta apa super incinsa, denumita “supercritica” se afla undeva la granita dintre lichid si gaz si exista doar in anumite conditii de temepratura si presiune.

Cercetatorii o pot genera in laborator, dar nimeni nu stia pana atunci ca apa se gaseste in aceasta forma si in natura. Oamenii de stiinta au concluzionat atunci ca apa ajunge la acest nivel de temperatura doar in adancurile pamantului, aproape de centrul de foc al vulcanilor.

Aceasta poate fi decoperirea care ar putea schimba lumea, pentru ca apa “supercritica” poate fi scoasa la suprafata si poate fi folosita in hidrocentrale, ca generator de energie. Potrivit specialistilor, din aceasta apa poate fi extrasa de zeci de ori mai multa energie decat din apa infierbantata clasic.

– See more at: http://www.obiectiv.info/descoperire-in-islanda-sursa-de-energie-inepuizabila-care-ar-putea-alimenta-intreg-continentul_30830.html#sthash.rSQXeoHD.dpuf

Lasă un răspuns