Islanda a primit primii refugiati sirieni

0
2213
Islanda a primit marti primii refugiati sirieni, sase familii plecate dintr-o tabara a Crucii Rosii din Liban, si care au fost primiti la aeroport de prim-ministrul Sigmundur David Gunnlaugsson in persoana, informeaza Agerpres citand AFP.

Premierul Gunnlaugsson si-a exprimat „speranta ca le va placea in Islanda”, au informat serviciile sale intr-un comunicat.
Cele 35 de persoane au beneficiat de bunavointa a trei municipalitati, Akureyri (nord) si Kopavogur si Hafnarfjordur din apropierea capitalei Reykjavik, de a gazdui familii nevoite sa fuga din fata conflictului care le devasteaza tara.
„Multumesc Islanda, iata o mare tara”, a declarat un tata de familie sirian, citat de cotidianul Morgunbladid.
iT5A4TCuK..c

Refugiatii vor avea la dispozitie locuinte si programe speciale de insertie sociala.
„Vor fi depuse toate eforturile pentru a-i ajuta pe refugiati sa isi cladeasca o noua viata in Islanda si sa se adapteze conditiilor de viata de aici, cu scopul de a participa activ la societatea islandeza”, a explicat guvernul.
Alte patru familii urmeaza sa ajunga mai tarziu. Unii dintre refugiatii carora li s-a propus sa se stabileasca pe aceasta insula au declinat oferta, potrivit Ministerului Afacerilor Sociale.
Potrivit statisticilor nationale, 21 de sirieni au imigrat in Islanda intre 2011, anul declansarii conflictului, si 2014.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-20739107-islanda-primit-primii-refugiati-sirieni.htm?cfnl=&newsalert

Lasă un răspuns