ISLANDA. Descoperirea fabuloasă din nordul Europei care ar putea schimba lumea! Experimentul, un succes

0
2240

In 2009, cercetatorii islandezi au facut o descoperire uimitoare. Au gasit un rezervor subteran de apa cu o temperatura atat de ridicata incat oamenii de stiinta au considerat ca aceasta se afla intr-o a alta stare a materiei, pe langa cea lichida, solida si gazoasa.
Aceasta apa super incinsa, denumita „supercritica” se afla undeva la granita dintre lichid si gaz si exista doar in anumite conditii de temepratura si presiune.
Cercetatorii o pot genera in laborator, dar nimeni nu stia pana atunci ca apa se gaseste in aceasta forma si in natura.
Oamenii de stiinta au concluzionat atunci ca apa ajunge la acest nivel de temperatura doar in adancurile pamantului, aproape de centrul de foc al vulcanilor.
Aceasta poate fi decoperirea care ar putea schimba lumea pentru ca din apa „supercritica” ar putea fi extrasa de zeci de ori mai multa energie decat din apa infierbantata clasic.
ice-spring-811

Guvernul islandez, inginerii specializati si partenerii straini au fost entuziasmati de descoperire si de potentialul pe care il are apa „supercritica” si se gandeau deja ca Islanda ar fi putut deveni, in cativa ani, exportator net de energie produsa prin aceasta metoda (tinand seama de multitudinea de vulcani de pe suprafata tarii), ajutand astfel tarile din Europa sa scape de dependenta de combustibilii fosili.

Lasă un răspuns