Prima victima a scandalului Panama Papers: Premierul islandez Gunnlaugsson demisioneaza, dupa ce presedintele a refuzat dizolvarearea Parlamentului

0
2367

Premierul islandez Sigmundur David Gunnlaugsson, implicat in scandalul „Panama Papers”, a demisionat marti, dupa ce presedintele tarii a refuzat solicitarea acestuia de a dizolva Parlamentul, dar seful statului a refuzat, scrie AFP.

Presedintele Olafur Ragnar Grimsson si-a motivat refuzul, intr-o interventie televizata, prin faptul ca doreste sa se consulte mai intai cu Partidul Independentei, aliat cu premierul, si cu Partidul Progresului, condus de Gunnlaugsson, pentru a cunoaste pozitia acestora.
image.vam.synacor.com.edgesuite.net
Sigmundur David Gunnlaugsson amenintase anterior ca dizolva Parlamentul daca pierde sprijinul Partidului Independentei.
„I-am spus presedintelui Partidului Idependentei ca daca parlamentarii partidului apreciaza ca nu mai pot sustine guvernul pentru a lucra impreuna, voi dizolva Parlamentul si voi convoca alegeri legislative”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-20917153-islanda-premierul-gunnlaugsson-cere-dizolvarea-parlamentului-dar-presedintele-refuza.htm?cfnl=&newsalert

Lasă un răspuns